Abel Artesans

Plat d’Entremesos

SKU:

Informació addicional

Tags:
El plat d’entremesos és un clàssic de la cuina catalana i espanyola, pensat com un entrant per compartir abans dels plats principals, especialment en dinars de celebració, festes familiars o en restaurants de cuina tradicional.

Tot i que la composició pot variar, un plat d’entremesos tradicional català sol incloure una selecció de:

  • Embotits variats: Aquesta és la base del plat. Normalment hi trobaràs pernil salat (serrat o ibèric), fuet o llonganissa, xoriço i, de vegades, llom embotit o botifarres locals (com la botifarra d’ou).
  • Formatge: Un tall de formatge, habitualment semicurat (tipus manxec) o algun formatge local.
  • Conserves i envinagrats: Olives (farcides o no), cogombrets i, en alguns casos, espàrrecs blancs o pebrots escalivats.
  • Altres complements: A vegades s’hi afegeixen croquetes casolanes, un tros de truita de patates o una mica d’amanida russa per fer el plat més complet.

Gairebé sempre se serveix acompanyat de pa amb tomàquet, que és l’element indispensable per gaudir de tots els embotits. És un plat ideal per obrir la gana mentre es conversa a taula.

up

Inactive